Tele2 mobilabonnemang

  • För privatpersoner & företag
  • Tele2s täckning, se täckningskarta
  • 5 GB till fri surf med fria samtal/sms

Billigaste erbjudande

Just nu från 269 kr/månad utan bindningstid!

Se alla erbjudanden här

Tele2 – mobiloperatören med obegränsade upplevelser

Med Tele2 får du det allra senaste inom mobilteknik och använder numera det första aktuella 5G-nätet då du surfar på ett flertal platser i Sverige med rätt mobilabonnemang. Därför är det inte så konstigt att teknikintresserade mobiltelefonägare gärna väljer Tele2 för just sitt mobilabonnemang. Företaget säljer även mobiltelefoner vilket gör det enkelt för dig att få allt du behöver i ett och samma paket. Du kan med enkelhet välja från såväl lite äldre mobiler som de allra senaste mobiltelefonerna på marknaden. Vad du väljer beror på flera faktorer så som intresse, behov av funktioner och mycket annat.

Täckningsgraden är bland den största i Sverige och detta betyder att du inte behöver oroa dig över att inte kunna vara uppkopplad även om du är på resa eller på landet i allmänhet. Tillsammans med 5G innebär detta en mycket hög standard på användningsmöjligheterna här. Samtidigt betalar man ofta relativt höga priser i jämförelse med flera andra abonnemang när man väljer Tele2.

Så här beställer du Tele2

Som i majoriteten av fallen vad gäller mobiltelefoni idag är det absolut enklast att välja att göra detta på nätet. Ska du köpa en telefon till ditt abonnemang är det smartast att satsa på att titta igenom telefonerna först. Det finns tydlig information om varje telefon i koppling till telefonens namn. När du har gjort ditt val går du vidare till att titta igenom abonnemangen. Dessa kommer i flera olika storlekar där avgörandet för vilket abonnemang du bör välja ligger i hur mycket GB du tänker att du kommer att använda per månad. Klicka in även abonnemanget i din varukorg och gå vidare till att fylla i den information som efterfrågas om dig.

Nu måste du också fylla i ifall du vill ha ett helt nytt telefonnummer till ditt abonnemang eller om du föredrar att använda ett telefonnummer som du redan använder idag. Att byta mobiloperatör är vanligt men måste göras med lite planering för att du inte skall få glapp i användningsmöjligheterna för telefonen. Vill du ha ett nytt nummer kommer detta att skickas till dig tillsammans med ditt nya abonnemang och det börjar fungera så fort du har satt in det i din telefon och aktiverat telefonen genom att följa instruktionerna.

Sedan är det bara att du godkänner beställningen direkt med ditt mobila bank-ID. Det tar vanligtvis ett par dagar innan du har din telefon tillgänglig för upphämtning hos antingen en fysisk butik eller hos ditt närmaste ombud. Har du bara beställt ett abonnemang går det fint att få detta hemskickat till din adress eftersom det oftast går in i din brevlåda.

Du kan alltid besöka en fysisk butik redan från start om detta är något du föredrar. Där kan du dock få vänta innan du får hjälp, om andra kunder finns på plats i butiken samtidigt. De kan assistera dig direkt med vilka abonnemang som finns och genomföra rekommendationer baserat på din unika situation.

Värt att notera är att Tele2 inte säljer några kontantkort sedan många år tillbaka. Istället är man beroende av att alltid binda upp sig på ett abonnemang om man väljer att satsa på denna operatör. För kontantkort måste man alltså vända sig till någon av Tele2:s partners och inte till Tele2. Detta har gjort att färre unga väljer Tele2 och istället går till andra mobiloperatörer.

Betalning av Tele2-mobiltelefoni

Betalningen sker månadsvis hos Tele2 och den föredragna betalningsmetoden är autogiro. Som företagare går det att registrera sig för att få en faktura istället och du betalar då denna månadsvis istället.

Tele2 är snabba med att stänga av mobilabonnemang där betalning ej sker. Vill du slippa uppehåll måste du alltså försäkra dig om att pengar finns på kontot du angivit i god tid varje månad. Det öppnas naturligtvis upp omgående i samband med att du gör betalningen och att den registreras hos Tele2 som betald.

Fördelar med att välja Tele2

Vad kan man då tänka sig för fördelar med att välja just Tele2 som mobiloperatör? Det finns främst två saker som kan vara värda att nämna.

  • Täckningsgraden är garanterad i och med att du kan surfa och använda din telefon över hela landet, utan några som helst problem här. I dagens läge finns det få nät som har fullt så extremt god täckningsgrad även om mängder av operatörer erbjuder en mycket god täckning på sina nät.
  • Ett stort utbud av mobiltelefoner och abonnemang vilket gör att du kan hitta någonting till hela familjen. Dessutom kan du få god koll på vad som sker med dina abonnemang genom att titta på mina sidor. Där kan du också utföra flertalet ärenden som har med betalningar och anmälan om beställning av ett nytt kort till exempel.

Kundservice för dig som har Tele2

Tele2 har en bred hemsida där många av svaren på det du funderar över finns tillgängliga utan att du behöver kontakta kundtjänst. Nackdelen med detta är att de ibland kan vara lite svåra att hitta eftersom utbudet av information är så stort. Du kan också mejla eller ringa kundtjänsten för att ställa dina frågor. Mejlen tar relativt lång tid att få svar på medan telefonköerna inte brukar vara särskilt långa. Det går också bra att kontakta kundservice direkt via mina sidor, på så vis kan de svara på mer personliga ärenden utan att du är identifierad över telefon.

Tele2 – med en närmast 100% täckningsgrad

Tele2 har ett 5G-nät som ger dig unika möjligheter att surfa med den bästa bilden och en fantastisk täckning. Du kan enkelt ringa utan att det är störningar på linjen och dina sms kommer garanterat fram. Samtidigt är det också detta du betalar för då du satsar på ett mobilabonnemang från just Tele2. De flesta kunder har få klagomål på just Tele2. Det är helt enkelt en investering som fungerar väl då du väljer den, men som kanske inte är något för riktigt alla plånböcker.

Se fler mobiloperatörer Se Tele2s erbjudanden